Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2007 21:04 - Български влак с климатик и сръбска музика?
Автор: darklord Категория: Други   
Прочетен: 11627 Коментари: 31 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Може и да не Ви се вярва, но има влакове, които пълзят из българския железен път и имат климатик! Това са новите Сименс Дезиро, които изглеждат по-скоро карикатурно, отколкото на място в БДЖ! Но нека да ги има! В тези жеги, когато влезеш вътре поне в едно отношение се чувстваш европеец!
    Но представете си влак от два-три вагона /една мотриса е горе-долу с капацитета на вагаон, вагон и половина/, пътуващ в неделя вечер от Кюстендил до София!  Хора, хора, хора, багаж, /пресни доматки, пресни краставички, прясно мляко и пресен лук/ и още хора, и още багаж! И за капак на всичко от някъде се носи следното: "А я съм с ноге вода пил"! Момент! Преди да ме линчувате, уточнявам: не знам така добре сръбски език, а и не гарантирам, че точно това "споделяше" с нас сръбският изпълнител... Не излиза ли, че е пил вода с крака?
    Като се замисля всички изпълнители от тази сцена и техните фенове не само пият, а и се хранят, както и мислят с краката си, но това е друга тема!

    И така младежите, които скверниха немската машина със своя мобилен телефон не са единици. За съжаление няма да останат единствени. И този случай няма да остане частен. Къде, къде по-кошмарни пътувания в БДЖ... Всъщност целият кошмар дойде от факта, че те слушаха радио през мобилния си телефон! Оказа се едно пернишко радио, известно с вечния си поздравителен концерт!
    За 30 минути път се върнах с около 12-13 години назад...  И как няма, когато по едно време пуснаха и "Камъните падат"! Добре че опрян в ръба на една седалка това пътуване с мен споделяше и юбилейния брой 300 на списание "Тема". Все пак четенето съхранява мозъка и мисленето, нали? Ех, ако повечето хора вместо да лупат кючеци, четяха повече...

p.s. Честито на колегите от "ТЕМА"! Още 2 700 броя!

Cheers


Тагове:   музика,   влак,   климатик,


Гласувай:
0



1. анонимен - от locke3
22.07.2007 21:31
Късно, братле! Аз темата за новите Зиименс Дезиро я пуснах отдавна, отдавна.
цитирай
2. анонимен - Докато само така си пишете, а не п...
22.07.2007 21:54
Докато само така си пишете, а не предриемете по-активни действия срещу чалгата и простотията, нищо няма да промените.
Като начало натиснете простака Трифонов, който доста допринесе и продължава да допринася за популяризирането на чалгата и простотията.
Антифенклубът е на адрес:
edno.info
цитирай
3. thomas - @анонимен
23.07.2007 00:12
Я дай една идея за по-активно действие срещу чалгата. Аз съм с двете ръце "за", стига поне да не включва напалм! :-)
цитирай
4. анонимен - Не чета редовно тези блогове, така ...
23.07.2007 00:35
Не чета редовно тези блогове, така че може и да не отговоря повече, но пишете в edno.info - като начало предлагам инициатива за свалянето на предаването на Трифонов от национален ефир. Подписка до bTV или нещо такова. Може да направим и анти-чалга форум, където да повтаряме какви простаци са чалгаджиите. Това са само идеи набързо - когато чалгаджиите се усетят, че са малцинство, ще се свият. Може да се напрвави инициатива за чисти медии и стикери "без чалга" за заведения, дискотеки и т.н. - така всеки нормален ще знае, че влиза в нормално заведение.
цитирай
5. thomas - @анонимен
23.07.2007 07:34
От това, което мернах набързо, това не е форум за борба с чалгата, а за разчистване на лични сметки със Слави Трифонов - заслужено най-известната личност в шоубизнеса в България. С решаването на този личен проблем, чалгата няма да помръдне в съзнанието на българите. Слави не налага чалгата, той само използва това, че тя е наложена, за да си повиши още малко популярността. Така че решавайте си личните проблеми - всеки има право на това - но не се преструвайте, че правите нещо за другите. :-)
цитирай
6. zari - Томас с контра-репликата сте прав само 40%
23.07.2007 07:56
Поместеният постинг не е , за да си решава авторът личните проблеми! Повдига сериозен и навременен въпрос, за да не свикваме с простотията!
цитирай
7. thomas - Не, приятелю Зари.
23.07.2007 08:05
"Свалете Слави от екран" не е цел, която ще реши проблемите с чалгата. Те ще се решат, когато хората престанат да я считат за cool. А това няма да се случи дори и ако Слави повърне в студиото, когато поредната гостуваща фолк звезда запее в неговото предаване.
цитирай
8. darklord - Не толко срещу чалгата, а срещу простотията
23.07.2007 13:15
Благодаря на thomas i zari! Единствените, които не се срамуват от себе си и посочват кои са! Другите явно така само си говорят и чалгата по-скоро не им пречи! А аз исках точно това, което пише и zari! Старайте се да не ставате част от тях, т.е. не свиквайте с простотията въобще, не само с чалгата!
цитирай
9. анонимен - long live rock and roll
23.07.2007 15:04
Най мразя чалга(с изключение на отделни твоби от творчеството на Кондьо,Горан Брегович и Азис) и тези които се обявяват против нея.Напомнят ми чичковците от моето детство,които неуморно ревяха и оплюваха "упадъчната"рок музика,"вредното"западно влияние и прочие комунистически дивотий.Подозирам,че всеки един анти-чалга поборниг вдъното на душата си копнее по мрачното комунистическо минало,когато имаше тотален контрол какво да се слуша,облича,чете,гледа и т.н.,контрол не допускащ "оскверняването на немски мотриси със сръбска музика",което ми звучи като осквернение на съветски мотриси с рок....
цитирай
10. анонимен - thomas, от написаното разбирам, че ...
23.07.2007 21:15
thomas, от написаното разбирам, че ти въобще не смяташ, че Трифонов е много вреден и, че трябва да бъде свален, даже говориш, че бил "заслужено най-известната личност в шоубизнеса в България". Не знам кое е заслужено - парите, които получи от Мултигруп/Овъргаз, за да клевети срещу Костов и благодарение на които той и предаването му сега съществуват вместо наложилото се тогава поне културно предаване Каналето. Лични или обществени сметки - все едно - важното е, че Трифонов много е навредил и трябва да бъде свален. Едно е всеки ден по един час да ти свирят чалга, друго е ако всеки ден някои говори против чалгата. Трифонов НАЛАГА чалгата, а не само я използва - то по тази логика и чалга певиците също само я използват, а не я налагат - на практика обаче е обратното - налагат я! Защо една добре изглеждаща мадама трябва да пее простотии и така да ги популяризира? Тая Глория например сама каза, че пее чалга с комерсиална цел, а не, защото примерно е чалгаджийка. Трифонов обаче си е чалгаджия - той се кефи на тези народни ритми и звук, защото си е селянин по душа. Той излъга, че свири и пее чалга, защото това се търсело - истината е, че това му харесва и той така се оправда. Да не говорим, че нарочно пробутва народни мотиви в песните, негови хора и такива, които той подкрепяше, първи направиха буламача със смесването на чалга и нормална музика, та селянията да е ако е възможно, навсякъде.

И все пак, отделно от Трифонов, вратата за античалга движение остава отворена - смятам,че е възможно тази простотия да изчезне така, както преди 20 години я нямаше - просто трябват съзнателни действия за това.
цитирай
11. thomas - Много болно изказване...
23.07.2007 21:43
Потресен съм. Да опитам да покоментирам...

Има ли нужда някой да ти плаща, за да оплюеш Костов?! При положение, че той те е наврял в девета глуха, ще го правиш и без пари, струва ми се. А пък при положение, че и самият Костов е чист като мазут, мисля, че оплюването му си е дори гражданско задължение.

Тогавашното КУЛТУРНО предаване Каналето? Културно какво значи? Клоунско? Дебилно? Гейско? Нищо против последните, ама ако едни ще се дразнят от чалгата (като мен и теб), то много повече се дразнят именно от това, че някой обратен им се прави на велик от екрана.

Трифонов е НАВРЕДИЛ и трябва да бъде свален. На кого е навредил впрочем? На телевизията, на която е донесъл 30 милиона евро приходи от реклама? На стотиците си хиляди верни зрители, които си умират да ходят на неговите концерти и на милионите пред екрана, които вечер не могат да си легнат без да видят шоуто? Не съм от тях, но това не значи, че ги няма. На кого още е навредил... На Иван Костов? С това, че говори открито за неговите престъпления. Може би, но не си мисли, че причината за падението на Костов е Слави. Причината е само самият Костов и нещата, които е направил.

Чалгата може и да е лошо нещо, но докато няма закон, който я забранява :-) не може да считаме любовта към нея за подсъдна. Може да я считаме само за проява на друга КУЛТУРА, към която ние с теб не принадлежим. А борбата с нея можем да я водим само в своята юрисдикция, т.е. на местата, за които имаме нотариални актове. Можем дори да си подбираме приятелите в зависимост от това дали я понасят (аз правя така и губя ужасно много контакти по този начин, но съм си избрал да е така и нямам право да се оплаквам). Днес в елитен столичен квартал по китна улица със зеленина мина елегантна малка и нова кола с красива млада майка (на задната седалка имаше монтирано детско столче). Причината, поради която погледнах тази кола, беше бясната чалга, надута в колата. Чудесна уредба, перфектен саунд. Но - чалга. За мен такъв човек просто не е от моя свят. Но не мисля, че имам право да се провикна "махни тая чалга ма!"

Защо една добре изглеждаща мадама трябва да пее простотии и така да ги популяризира? Ами защото това се търси най-много от мъжете, от които тя ще си печели парите. А колкото и да е странно, и от жените се търси. И от децата. Още от малки. Тези ритми - пошли, грозни или каквито си искаш - са част от гените на повечето българи, сигурно заради 500-те години робство, но е факт, че повечето искрено обичат тази музика. А може би пък са прави - оня ден в един суперелитен фитнес за пръв път чух чалга. Беше си я пуснал на плазмата в стаята за релакс един възрастен невзрачен чичко с голям нос и очила, облечен в халат. Бях възмутен и направо щях да отида на рецепцията да се разправям, че тези програми трябва да се махнат от пакета, програмиран в телевизора. Стиснах зъби и не го направих. Днес, пак там, видях отново същия чичко и този път го чух да казва нещо. Говореше на жена си. На гръцки. Значи ето, че гърците харесват нашата чалга! А може би пък тя си е хубава, а само ние с теб сме прости, та не я разбираме!? ;-)

Трифонов сигурно се кефи на чалгата, но както ти казах, това не е престъпление. Сигурен съм обаче, че със същата сила се кефи и на класическата музика. Селянин по душа? Не го познавам... Но и в това, което ти пишеш, също може да се намери нещо от селското - примерно искрената наивна непримиримост тип "тропване по земята".

Чалгата у нас не е от 20 години. Просто преди това ползвахме сръбска чалга, а след промените започнахме масово да си произвеждаме наша. Би ми се искало да я няма, но и много други неща биха ми се искали, но няма как да се случат, защото не само ние имаме права - нашите "опоненти" също имат. Слушането на чалга не е тютюнопушене. За него поне засега не е доказано, че вреди на здравето, та държавата да тръгне да го забранява. Вие от "движението" най-добре работете по този въпрос. А междувременно се радвайте на позитивното - все още има и телевизии, и радиа, които нямат предавания с фолк! :-)
цитирай
12. анонимен - Усещам как дискусията неимоверно ...
24.07.2007 00:05
Усещам как дискусията неимоверно се разраства, а това едва ли е най-доброто място за воденето й - утре тези блогове и постове я ги има, я не - аз затова предложих всичко по темата да е на едно място.

По въпроса за Костов, мисля, че най-заблудения си ти. Страната беше ограбена много преди Костов да дойде на власт. От комунистите. Информация - тук:
http://edno.info/f/showthread.php?t=143
Хвърлянето на кал по Костов впрочем започна още от самото начало даже още преди той реално да е започнал да управлява. Как така ще обвиняваш някого в нещо без изобщо да е имало технически възможност и време той да го е извършил? Очевидно е, че става въпрос за мощна клеветническа кампания, главно генерирана от комунистите и всички тези, които очакваха, че Костов ще им вземе крадения кокал. Това в случая са Мултигруп. БКП и т.н. Трифонов просто получи първите си по-сериозни пари от реклама тогава и изпълняваше гадните си задачи. А това, че са били гадни, е доказано - видя се след толкова зор да се свали Костов, кой дойде на власт - мошеническата партия на мадридския измамник и БКП, заедно с Ахмед. Резултатът 8 години по-късно е налице (за сведение това е много време в един човешки живот - не знам ти колко имаш за пропиляване още, но от опит знам, че гадовете са готови да си пропилеят целия живот в името на някаква глупост). По времето на Костов страната беше много преди Румъния и щеше да влиза самостоятелно и отделно в ЕС, а 8 години по-къдно, в Румъния взимат по 3000 евро заплата на месец и идват да почиват в БГ на евтиния, а БГ е на последна по бедност в Европа. Това е резултатъ от монархокомунистическото славитрифоновско сваляне на Костов. Тъпаците, разбира се, си заслужават тази бедност.

Каналето - нямаше долни простотии - който си е простак, няма да го оцени, разбира се, нямаше чалга, имаше фин хумор, а не дебелашки простотии, предназначени за тъпака Гошо от село.

Трифонов е навредил на обществото за сметка на спечелените няколко милиона за Мърдок, без които той спокойно може да мине. Навредил е, че е спомогнал за свалянето на Костов, за изпростяването на народа с чалгата, за изпростяването изобщо като начин на изразяване, просташки манталитет и популяризирането на всякакъв друг вид простотии и долен манталитет. Навредил е и на зрителите, които го гледат, разбира се. Точно така, както и наркотиците навреждат на употребяващите ги.

Щом не ти пречи простотията и чалгата постепенно да те изместват и все повече да отнемат от жизненото ти пространство, налагайки се в живота ти, значи си я заслужаваш. Вие сте промити мозъци - стига с тази юрисдикция, че ви пречела да пречите на чалгата. Начини за борба с нея има, но вие предпочитате да сте пасивни. Но щом можеш да търпиш, търпи. Казваш, че тези хора не са от твоя свят - и това е вярно - вече ТИ си в техния свят. Жалко за теб, но причината си е в теб.

Това, че тези ритми са част от гените, е популяризирана от хора като Трифонов лъжа. Истината е,че просто културата в много от селата е такава и хората още от малки се научават на тези простотии. Те виждат това от родителите си, приемат го за нещо добро и нормално и го попиват. То обаче трябва да бъде изкоренено. Защо при мен то никога не е било вкоренено? Защото родителите ми не са селяни, още от малък, когато по радиото са пускали някаква народна музика, те са го гасили, възпитаван съм с качествена музика. Селяните с москвичите със селската музика, които днес слушат чалга, винаги са били нива под нас.

Аз защо знам мамичета, които не пеят чалга, въпреки, че това се търси. Защо дори певачката от шоуто на Трифонов Александра, която напусна, никога не е позволила на Трифонов да я накара да пее чалга? Отстояла си е позицията и това е! Винаги има какво друго да се пее вместо това. Ами те, тези чалгаджийки навремето тръгнаха и с мутрите - сигурно и това ще оправдаеш, защото не е имало друг начин да си изкарват парите. По този начин и самите мутри ще оправдаеш, че не е имало друг начин да изкарват бързо пари - направо всички да бяхме станали мутри, защото пазарът това цени най-много.

За примера ти - винаги ще се намери някой да хареса тези непознати досега ритми, особено ако не знае от къде произлизат - това е и била целта на Трифонов толкова време - да държи тези неща популярни колкото се може повече, та някак си един ден те да се реабилитират и официализират - но не, има такива като нас, които ще се противопоставят на това и тази мизерна музика ще отиде там, откъдето е дошла и ще изчезне. Ти като не искаш, поне не пречи.

Това с правата е дрън-дрън. С подобна глупост наложихте демокрацията, която доказано унищожи страната като дадохте на овцете право на глас и те доказаха, че не са дорасли за него и, че са именно овце.

Чалгата е по-лоша от тютюнопушене, защото вреди по още по-незабележим и следователно труден за забрана начин - на културата и манталитета, от които всъщност произлизат по-нататъшните беди. Докато ти чакаш вредите да се "докажат", ние ги виждаме и желаем причинителите да се премахнат. А ти само служиш на интересите на чалгаджиите.

Мисля повече да не ме заливаш с такива огромни постове тук, защото, както казах, едва ли това е мястото на тази дискусия.
цитирай
13. kurtiel - [[[[]]]]
24.07.2007 01:10
Снобарски постинги като горния,ме карат да заoбичам чалгата.Снобарията си е чист комплекс за малоценност.Mick Jagger is god !!!
цитирай
14. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.07.2007 02:34
Защото родителите ми не са селяни, още от малък, когато по радиото са пускали някаква народна музика, те са го гасили, възпитаван съм с качествена музика...

Браво бе...и какво стана тя? Народната музика лоша като чалгата...Ей...уважавай родното./..това че вашите смятат народната музика за кофти не значи, че е такава. Не говоря за чалга а за НАРОДНА музика. Пич и аз слушам метъл, слушам рок...обаче народното си е народно.Най малкото заради факта, че съм българин го уважавам.Защото друга такава музика в цял свят няма, дори и чужденците се прехласват по нея. Не случайно Излял е Делю хайдутин беше избрана да бъде изпратена в космоса.
цитирай
15. анонимен - Глупости, народната музика и ча...
24.07.2007 02:59
Глупости, народната музика и чалгата имат едни и същи корени. Ето това е, което не понасям. И не само аз - всичко, с които съм расъл, са така. Чужденците не ме интересуват, пък и е наивно да се смята, че ако 5 човека слушали БГ фолклор, изобщо на някой му пука за това нещо.
цитирай
16. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.07.2007 03:12
Това което не понасям са огранмичени КОНЕ С КАПАЦИ. В чалгата няма почти нищо от народната музика. Чалгата е смесица от сръбска, гръцка и турска музика с текст на български език и определено няма нищо общо с народната фолклорна музика. Убеждавам се, че Томас определено е прав, като едва ли не те изкарва глупак. кИТАЙЦИТЕ СА КАЗАЛИ- АКО ИСКАШ ДА СЕ БОРИШ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИЗУЧИШ ВРАГА СИ. а ТИ ИДЕЯ СИ НЯМАШ ОТ НЕГО.,..аМА ДА СЕ ПЛЮЕ Е ЛЕСНО, ТРУДНО Е ДА СЕ ОБОСНОВЕ.
цитирай
17. анонимен - Колкото и да спорим, това няма да ...
24.07.2007 03:18
Колкото и да спорим, това няма да промени нещата, че и едното, и другото, е селска музика. Защо се нарича "фолк" тогава? И да викнем експерти да кажат има ли общо между народната музика и чалгата - все тая - сръбска, турска, българска чалга или народна музика - все едно. Факт е, че тези, които слушат чалга, не им пречи и народната музика.
цитирай
18. анонимен - Колкото и да спорим, това няма да ...
24.07.2007 03:30
Колкото и да спорим, това няма да промени нещата, че и едното, и другото, е селска музика. Защо се нарича "фолк" тогава? И да викнем експерти да кажат има ли общо между народната музика и чалгата - все тая - сръбска, турска, българска чалга или народна музика - все едно. Факт е, че тези, които слушат чалга, не им пречи и народната музика.
цитирай
19. voinyt - Фолк, глупако, идва от немски език и ...
24.07.2007 03:31
Фолк, глупако, идва от немски език и значи народ. Т.е. народна музика, самозаслепена лукова главо. А това, че чалгарите започват да го ползват за свои цели е друга тема. Тъпанар, тез дет слушали чалга не им пречила народното...интересно тогава защо на толкова много хора народното не им пречи, а не понася чалгата???
цитирай
20. анонимен - Нали и аз това казвам - на чалгата й ...
24.07.2007 03:38
Нали и аз това казвам - на чалгата й викат "фолк", което означава народна музика. Отговорът на въпроса ти вероятно е, че чалгата е още по-изпростяла форма на народната музика. Това обяснява защо на чалгаджиите не им пречи народната музика, а още по-малко ги дразни.
цитирай
21. voinyt - Фолк, глупако, идва от немски език и ...
24.07.2007 04:02
Фолк, глупако, идва от немски език и значи народ. Т.е. народна музика, самозаслепена лукова главо. А това, че чалгарите започват да го ползват за свои цели е друга тема. Тъпанар, тез дет слушали чалга не им пречила народното...интересно тогава защо на толкова много хора народното не им пречи, а не понася чалгата???
цитирай
22. voinyt - Wsy]nost izwinqwam se za obidnite ...
24.07.2007 04:03
Wsy]nost izwinqwam se za obidnite epiteti...prosto mi e trudno da se sdyrva wivdajki takawa glupost....
цитирай
23. thomas - @аноминем
24.07.2007 05:36
Чалгата произлиза главно от турската музика, или по-точно чалга без ориенталски ритми няма. Впрочем явно за теб чалгата е всичко, което има народен (фолклорен) произход. В този смисъл приемам, че борбата ти включва и гръцката музика, и американското кънтри, и ирландския фолклор. Мисля, че при това положение надали ще намериш много поддръжници в тази борба.

Що се отнася до това къде било мястото на тази дискусия, мисля че само можеш да се радваш, че тя е тук, а не в твоя форум с 30 мнения на кръст, и сигурно всичките еднакви :-) Пък и дето се вика, кой знае този форум колко още ще изкара...

Децата на доста мои приятели, които нямат нищо селско в произхода си и сами не понасят чалгата, на 3-4 години започват да я търсят сами по радиото и телевизията и да се тресат щастливи в нейния ритъм. Кажи ми, че това не значи генетично заложена връзка с тази музика.

Аз не познавам хора, на които да им пречи НАРОДНАТА музика. Практически всеки нормален българин се гордее с нея, защото тя носи сериозен принос към световната музика (това, на което днес се казва world music и което все повече се цени). Това, че нашият фолклор няма популярността на ирландския или на американското кънтри, е свързано не с неговите качества, а с популярността на самата ни държава.

За последното са виновни Костов и, разбира се, и другите комунисти, които не крият политическия си произход. :-)

Напушва ме буен смях винаги когато попадна на хора, които вярват, че Костов е направил много за България и че падането му е резултат от нещо друго, освен от собствените му грешки и мания за непобедимост. Може би е направил най-много за себе си от всички в България, може би и това не е успял - все пак мисля, че Софиянски има нестопима преднина пред него. Но иначе и той като всички останали преди и след него, само е яхал вълната и се е възползвал от настоящето. ЕС не е негова заслуга, просто по негово време ни е дошъл реда по техния план. Затова и нямаше никакъв проблем движението в тази посока да продължи при царя, а на финала договора да го подпишат комунистите. И Атака да бяха, пак щяха да ни вкарат.

Културата в селата... ами такава е - какво да се прави - това са българите. Един народ е това, което е мнозинството от него. Руснаците имат гениален интелектуален и научен елит, но дори и той не е достатъчен да подобри общото впечатление за нивото на руския народ в очите на света и той предизвиква много повече страх, отколкото уважение - защото е известен в историята от действията си като силен, но доста прост и зъл.

Та няма как да промениш и факта, че бъгларите са чалгаджии и че десетилетия са се возили на москвичи. В края на краищата, които не са се возили на москвичи, са били ченгета, нали така?!. С никаква борба не можеш да го промениш - можеш или да си избереш да си част от едно малцинство, което не приема тези ценности (както съм направил аз), или да се присъединиш. Другото и сам ще видиш, че няма да те доведе до нищо.

Манекенките са избрали мутрите, защото това за тях е най-доброто - пари, власт и силни гени за техните деца. Проблем? Може би, ама не техен, а твой и мой. Какво да се прави - всеки вид има право да се бори за най-добра реализация, но не непременно най-съвършените успяват - успяват най-приспособимите.

Заплатите в Румъния са 3000 евро? И тук са - за някои! Но средната е практически еднаква в двете страни. А 3000 евро не е и в Германия. Само в Швейцария и Норвегия е - от цяла Европа.

Трифонов свалил Костов?! Мисля, че ще се възгордее, ако те чуе! Казах ти вече кой свали Костов - самовлюбеността и манията за непобедимост на самия Костов. А след него на власт дойдоха не по-добри, но пък както виждаш дори и с тях България днес е доста по-добре и все пак върви напред.

Други съновидения ако имаш - потърси специален форум в тази посока.
цитирай
24. анонимен - В случая няма да свеждам разговора ...
24.07.2007 07:08
В случая няма да свеждам разговора до определенията и дефиницията на чалгата - впрочем самото име "чалга", ние сме го употребявали още доста преди да се появи чалгата - значи още преди 1990 г. - като определение за ориенталско-циганска музика, т.е. още тогава то е било срамно понятие, а по-късно чалгаджиите така и не разбраха, че то е срамно и с гордост станаха такива. Не всичко, което има народен произход е лошо. Кънтрито не е лошо, гръцката музика в чистия й вид не ме дразни освен ако не е някаква смесица с неясен произход, но вече всякакви ориенталска, турска, арабска и т.н. чалга, както и сръбската и българската ме дразнят. Българската народната музика също ме дразни. Ирландската също не ме кефи - има гайди.

Радва ме, че дискусията е тук дотолкова доколкото тя ще потъне и ще бъде забравена, а заедно с нея и твоите мнения.

Децата на 3-4 години най-вероятно са чули тази "музика" в детската градина или изобщо някъде, защото тя се пуска на много места и лесно са я попили. Ти и наркотици ако им дадеш, сигурно още по-силно ще се тресат щастливи и ще ги търсят после сами. Нали затова е възпитанието на родителите? Ти даваш ли на децата наркотици?

Ако ти не познаваш хора, които да не харесват народна музика, аз не познавам нито един близък, който да слуша подобно нещо. НЕ ПОЗНАВАМ. Израсъл съм в София и на всичките ми стотици познати реакцията винаги е била една и съща по този въпрос. Всъщност той изобщо не е бил дискутиран - подразбирал се е от само себе си.

Откровена глупост е казаното от теб за влизането в ЕС. Но аз познавам много хора, които казват на черното бяло и обратно, градят илюзии и съм стигнал до извода, че е загуба на време да ги убеждавам в противното. Нека сами си удрят главата в стената - това е най-добрия учител.

Една от грешките на Костов обаче определено беше, че престана да гони Трифонов и му позволи да излезе по БТВ.

Кое правителство е било по-успешно и добро за страната от това на Костов - чакам да чуя поредната простотия? Иначе ЕС беше отписал страната по времето на Ж. Виденов и ако не беше Костов, никога нямаше да влезете в ЕС. То, и сега сте влезли като втора категория и всеки момент може да излезете.

Колкото до мадридския измамник, той в началото и срещу НАТО беше и щеше към Русия да кара страната, но се усети, че инерцията в другата посока вече е доста голяма и се ориентира според накъдето духа вятъра, както винаги прави. Така освен да си брои по 200 000 долара на ден за 4 години управление, друго не е свършил. Впрочем за толкова обвиняват Костов за цялото му управление. За твое сведение, 200 000 долара се изчисляват като се раздели стойността на имотите за 200 000 000 на броя на дните, в които е управлявал.

Резултатът, както казахме е, че всички инвестиции отидоха в Румъния, а сега даже и Албания изпревари БГ. Но, природните закони повеляват глупостта да бъде наказана и затова вие заслужавате съдбата си.

Но тези, които не са се возили на москвичи, не са били задължително ченгета - може би са били все пак доста добре изявени в професията си и въпреки социалистическата уравниловка, са успявали да си докарват доста по-висок доход от другите без при това да бъдат членове на БКП, което разбира се допълнително е пречело.

Казваш, че си избрал да си от малцинството, което не приема въпросните ценности - дотук добре, но щом позволяваш на другите да налагат ценностите си на национално ниво само заради това, че количествено са повече, значи нищо не си постигнал.

Твоята логика за оцеляването повелява аз да съм станал престъпник и да съм обрал такива като теб с всякакви способи. Примитивната дарвинова теория обаче, е доста невярна и те съветвам да я изоставиш. Днес властта ще се смени и мутрите ще бъдат наказани и простакесите, тръгнали с тях, могат да бъдат завряни в девета глуха. Така че кой в крайна сметка ще оцелее, съвсем не е сигурно. Защото ако света разчита да се движи от приспособимите, досега доникъде да не е стигнал. Но това едва ли са неща, които могат да достигнат до твоето съзнание.

Трифонов е работил и помогнал за свалянето на Костов - колко е неговият дял е отделен въпрос. Той обаче беше проводник на клеветниците, които бълваха лъжи и клевети срещу него, а грешката на Костов беше, че не оцени тяхното въздействие върху простия електорат.

А това, че тези след Костов не успяха да провалят постигнатото от него, се дължи най-вече на мощната инерция, създадена от Костов. Иначе са пълни некадърници и мошеници. Разбира се, за такива като вас понятието "пропуснати ползи" е напълно непознато. Ако Костов е сбъркал в нещо, е, че не ви е отнел избирателните права.
цитирай
25. анонимен - ~кон-вихрогон~
24.07.2007 07:18
Авторът да изтрие всички коментари на Томас. Нали ви казах, че Томас е глупак?!
цитирай
26. thomas - Най-добре е да дойдат санитарите :-)
24.07.2007 07:31
Да перифразирам Петър Младенов... Че изведнъж двама пациенти се появиха...
цитирай
27. анонимен - ~кон-вихрогон~
24.07.2007 09:08
А както всички знаят: най-страшният глупак е упоритият глупак!
цитирай
28. анонимен - кондьо е велик
24.07.2007 09:45
опитвам да култивирам в 9 месечната ми дъщеря любов към музиката.пускам и транс,класическа,рок,рап,естрадна,народна-или не реагира,или плаче.чуе ли обаче безсмъртния хит на великия Кондьо "Доко Доко",изправя се веднага,пуска усмивка и започва да се клати.
цитирай
29. darklord - Който обича чалгата нека не си хаби нежните чувства тук!
24.07.2007 10:32
Абе хора, защо точно тук намерихте място да се обиждате и там каквото си правите! Ми прочетете внимателно тетста де! Някъде да съм казал нещо против народната музика? Или някой сега ще ми обясни, че няма нищо по ценно от това да се слуша сръбска музика или "Камъните падат"? Ето от това вече ще ме хване срам! А колкото до снобарщината Kurtiel, я ми обясни как разбра, че съм снобар? Защото аз мога ди ти дам много примери затова как мразя чалга и как се опитвам да покажа на 1, 5, 100 човека, че ако не я слушаш няма да загубиш нищо!
цитирай
30. kurtiel - :)
24.07.2007 12:06
Уважаеми Tъмен Властелине,изобщо не съм искал да Ви обидя.Ако все пак,не дай Бог съм го сторил,то на колене Ви моля за извинение.
Аз също мразя чалга,както и опера,но никога не налагам вкуса си на почитателите на Лепа Брена или Мария Калас.Според мен,да обясняваш на даден човек,че музиката, обича е по-добре да не слуша е признак ако не на снобизъм,то поне на високомерие.Смятам,че лоша музика няма-касае се за вкус,за който няма критерий.Не може да заявиш на тези,които обичат кебабчета че нямат вкус,понеже ги ядат вместо дробчета....
цитирай
31. darklord - Снобар? Това не е снобарщина, а мечта!
24.07.2007 14:05
Само, че уважаеми Курти, аз имам друго мнение! Както не е позволено да се излъчват еротични и порно филми преди определени часови пояси, така да не бъде разрешено и излъчването на чалга, било тя сръбска, българска, гръцка или каквато там се рои! Разликата между порното и чалгата е, че в порното поне има акт! А иначе какво лошо има в кебапчетата? Стига да не си вегетарианец?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darklord
Категория: Хоби
Прочетен: 126073
Постинги: 34
Коментари: 143
Гласове: 845
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930