Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2007 11:06 - БДЖ - ЗА СКЪСАНИЯ/ПЕРФОРИРАН БИЛЕТ И МАНГАЛИТЕ
Автор: darklord Категория: Други   
Прочетен: 1974 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Знам. Закъснях малко с тази историйка, но проблемът, така или иначе, тепърва ще назрява още. Така, че едно наум не е излишно.
     Тази събота, където отмина, пътувам към София с новичкия SIEMENS. Влакчето, сравнително празно, все пак е събота вечер, друго си е в неделя.
    Всичко започва някъде на пернишките спирки и завършва в Захарна фабрика.
        Големият, и реално единствен, вагон на влака се огласи от спор затова трябва ли да бъде късан с ръка или перфориран с клещи билета на пътника...? Много добър въпрос!
    Въпросният пътник, доста едър мъж, твърдеше, че кондукторът му дължи 1.80 лв, тъй като му е скъсал билета, а не го е перфорирал! Получи се като в онзи виц: "Дай половината от билета, щом ми го късаш на две..."
    Кондукторът, невъзмутим до съвършенство, с блажен глас обясни, че преди година му откраднали чантата, барабар с клещите, и затова вече къса на ръка. Пожела на пътника да пътува по-спокойно и се покри...
    Оттам спорът-разговор между пътниците около "ощетения" прескачаше във всевъзможни теми от цената на кашкавала до старите електрички, които до преди 89 година бродели из Тайгата...
    Намесено беше и нашето малцинство-мнозинство. Госпожа, някаква, която отначало доста спореше с "ощетения", по средата на пътя се разприказва доста приятелски с него - откриха много общо по между си. Вероятно и това беше причината, с едно изречение, да обобщи, че за всичко това са виновни "мангалите"! Права или не, оставям на вас да решите. Аз си имам мое мнение.     Проблемът не е точно тук.
    Проблемът се появи малтко по-късно. Бидейки близо до мен две мургави женици скочиха като ухапани. Особено едната. И къде на български, къде на цигански започнаха да псуват къде, кого сварят. Първо госпожата, че е наследник на турци, американци и "евреини". После и нас - сите бугари заедно, че кой не е минал, той не ни е.ал! Евала! Защити си ромката-жена позицията. Констатира, че ако не са те ще изгнием в собствените си боклуци, и с по-тих тон продължи да ни праща при майките на нашите майки.
    Накрая дойде дежурният полицай. Помоли всички да се държат като европейски граждани и немското возило гастролира на Захарна фабрика!
    Там "ощетения" и госпожата слязоха, а ромката-жена завика:
    - Ей, късмет си имала, че тука слизаш! Що не слезна на Централната, да видиш какъв бой, че ти туриме , идиотка, твойта .......................................................................................
    Европейците. Гражданите. Българите. Ние пътниците с редовни, скъсани, перфорирани билети нищо не казахме, нищо не направихме. И има защо. На Централната, понякога българите сме малцинство. Ако й кажеш нещо, дори и логичното "Затваряй си устата" може да затворят твоята със собствените ти натрошени зъби....
    Е, едва ли? Но скоро, много скоро, и това ще започне да се случва и тогава...?

    Пазете се и не обръщайте внимание на това перфориран или скъсан е билета ви :-)


Тагове:   Мангалите,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sladurana86 - :)
03.10.2007 21:13
На мен често ми го късат. В интерес на истината дори не бях се замисляла над тази тема. Но все пак ако кондукторът наистина няма перфоратор не виждам причина да не ми го скъса(силно казано "скъса")
цитирай
2. анонимен - Rasate
05.11.2007 15:00
първо, от историята съвсем ясно става въпрос кой кого е провокирал.
второ, погледни реакциите на двете страни - обиждаме ги, те скачат като ужилени, а нас ни е страх, че ще ни избият зъбите.
значи, първо ги провокираме, после не искаме да ни псуват, и накрая треперим.
май не е много достойно.
ние сме виновни, не те.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darklord
Категория: Хоби
Прочетен: 125925
Постинги: 34
Коментари: 143
Гласове: 845
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031